Lidt om livreddende legetøj

lm3

Der findes mange former for legetøj. Og der findes legetøj til mange forskellige formål. Hvilke former for legetøj, der fylder i dit liv, vil oftest blandt andet afhænge af dine alder. Dertil findes der ting, som de fleste måske ikke vil betegne som legetøjsværdige, men som alligevel kan vække barnlig henrykkelse hos enkelte af os. I denne artikel gennemgår vi tre legetøjskategorier: Legetøj til børn, legetøj til voksne og den type, der bedst kan betegnes som fagspecialistens legetøj. 

Kærlighedspyramide

Legetøj til børn 

Er du bekendt med vores side, er du sandsynligvis ogsĂĄ bekendt med, hvor meget legetøj der findes til børn. 

Babyer har som regel endnu ikke den største legekapacitet, men dĂ©t betyder ikke, at vi ikke allerede fra en tidlig alder stifter bekendtskab med legetøj. Rangler, sutteklude og bamser er oftest blandt de mindstes favoritter. 

NĂĄr vi som børn bliver lidt ældre, begynder vi at tage de lidt mere avancerede typer legetøj til os. Mange knytter sig til action-figurer eller dukker, og dĂ©t sker særligt i trit med, at vores fantasi begynder at evne historiefortælling. Malebøger, elektrisk legetøj og computerspil stĂĄr ogsĂĄ højt pĂĄ listen hos mange børn, og nogle af bibeholder endda interessen for sĂĄdanne ting, som vi bliver teenagere og voksne. 

Legetøj til voksne 

En interesse for legetøj er ikke unormalt blandt voksne. DĂ©t skyldes mĂĄske, at legetøj kan defineres pĂĄ et væld af mĂĄder. En malebog kan bĂĄde opfattes som et stykke legetøj, men af nogle betragtes den først og fremmest som et terapeutisk værktøj. Hulahopringe har hovedsageligt et underholdende formĂĄl, nĂĄr vi er smĂĄ, men som vi bliver voksne, begynder mange af os at bruge dem som træningsredskaber. Hvor mange legetøjstyper bĂĄde kan benyttes af børn og af voksne, findes der trods alt Ă©n type, som kun er de voksne forundt. Det gælder naturligvis de stykker legetøj, som holdes i soveværelset.  

Fagspecialistens legetøj  

Enhver, der for alvor har set et andet menneske blive begejstret, ved, at folk begejstres af meget forskellige ting. Fagspecialistens legetøj karakteriseres her som de apparater, der formår at tænde julelys i øjnene på de voksne mennesker, der beskæftiger sig med noget, der på én gang er svært og stimulerende. For eksempel vil en læges legetøj ofte være nye metoder og teknologier, der tillader ting, som førhen ikke kunne lade sig gøre. Kræft har længe været blandt den moderne verdens mest frygtede sygdomme. Lægernes kræftviden er heldigvis konstant udvidende – og behandlingen for hudkræft er i dag mere avanceret end nogensinde før. 

    

Krævende legetøj

Mohs kirurgi 

Hudkræft er Ă©n af de mest udfordrende kræfttyper. Ă…rsagen er, at tumorcellerne almindeligvis breder sig pĂĄ kroppens synlige omrĂĄder – og derfor er det umuligt at vide, hvor omsiggribende et givent kræfttilfælde egentlig er. 

Der findes flere behandlingsmetoder mod hudkræft. I artiklen om Mohs kirurgi pĂĄ jubii.dk kan du blive meget klogere pĂĄ den behandlingstype, der pĂĄ det seneste har fĂĄet kræftlæger til at juble over teknologiens stadige fremgang. 

Mohs kirurgi er ifølge Jubii bĂĄde skĂĄnsom og sikker; kirurgien giver 99% sandsynlighed for totalhelbredelse. Mohs kirurgi adskiller sig fra andre metoder ved, at at det bortfjernede væv undersøges og analyseres med det samme. DĂ©t giver kirurgen de bedst mulige betingelser for at kurere den kræftramte. Læs meget mere pĂĄ Jubii – og glæd dig ved den menneskelige nysgerrighed, som følger os barndommen, i voksenalderen og langt ind i de livreddende fagomrĂĄder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *